Nasze

Menu

COŚ NA POCZĄTEK DNIA

  • Śniadania serwujemy od poniedziałku do piątku do godz. 12.00
  • Jajecznica na maśle
    12
    z 3 jajek
  • Jajecznica z pancettą
    16
    z 3 jajek
  • Jajecznica z suszonymi pomidorami
    16
    z 3 jajek
  • Masło
    2
    50g
  • Focaccia
    10
    200g
  • Grzanki pszenne
    5
    ziołowe lub czosnkowe, 2 szt.
  • Dżem
    2
    50g

Crostini – serwujemy cały dzień

  • Grande Pane -Toskański chleb bez soli
    20
    Włoskie wędliny do wyboru: •Prosciutto •Mortadela z Pistacjami •Salami Napoli •Spianata Piccante •Bresaola •Pozostałe dodatki: mozzarella, oliwa, rukola, oliwki czarne, pomidorek koktajlowy, cytryna, grana padano
  • Panini - Francuska Bagietka
  • SALMONE
    20
    łosoś, jajko, sałata, czerwona cebula, majonez, koperek,
  • CAPRESE
    20
    mozzarella, pomidor, rukola, oliwki, pesto bazyliowe, oliwa
  • Focaccia - Włoskie pieczywo z oliwkami
  • MANZO
    25
    wołowina w przyprawach śródziemnomorskich, korniszony, oliwki, cebula, aioli bazyliowe, aioli paprykowe, sałata lodowa
  • STALLONE ITALIANO/WŁOSKI BURGER
    34
    stek drobiowy w przyprawach śródziemnomorskich, pomidor, korniszony, cebula, szpinak, aioli bazyliowe, frytki z batatów
  • TARTY
    15
    wytrawne, 150g
  • Tarta Con Salmone
    łosoś, cukinia, koperek, suszone pomidory, oliwki, cebula śmietana, ser grana padano
  • Tarta Con Pollo
    kurczak, por, cebula, tymianek, śmietana, kapary, ser grana padano
  • Tarta Con Spinaci
    szpinak, suszone pomidory, śmietana, czosnek, ricotta, pomidorki koktajlowe, oliwki ser grana padano

Przystawki

  • SPRATTO DI MARE
    24
    szprotki, mąka pszenna, 200g
  • BRUSCHETTE MIX
    15
    2 szt. grzanki z pieczywa pszennego: •z pomidorami, czosnkiem i bazylią •tapenada oliwkowo-truflowa
  • MIX DI FORMAGGI E SALUMI ITALIANI
    49
    200g
  • Wędliny:
    •Prosciutto Crudo •Salami Napoli •Mortadella •Spianata Piccante
  • Sery:
    •Grana Padano •pecorino z rukolą •pecorino z pepperoni •parmigiano Reggiano
  • Dodatki:
    •oliwa •focaccia •powidło figowe •oliwki •musztarda z suszonych pomidorów
  • COCTAIL DI GAMBERI
    25
    krewetki koktajlowe, cebula, chili koperek, sos śmietanowo-pomidorowy, ciasto pszenne 200 g

Sałatki

  • CARPACCIO DI BRESAOLA
    30
    plastry suszonej wołowiny, rukola, karczochy, kapary, oliwa truflowa, ser grana padano, pieczywo 200g