Menu

Catering

Food fingers

  • Pierożki pieczone różne smaki
    4
    z szynką, pieczarkami, kaszą, szpinakiem, 1 szt.
  • Faszerowane kruche babeczki
    4
    z wątróbkami, wiśniami na wiśniówce i cebulką, 1 szt.
  • Faszerowane kruche babeczki
    4
    ze szpinakiem, fetą, papryką i oliwkami, 1 szt.
  • Faszerowane kruche babeczki
    4
    z indykiem, duszoną cebulką i korniszonami, 1 szt.
  • Faszerowane kruche babeczki
    4
    z koktajlem krewetkowym, 1 szt.
  • Koreczki koktajlowe
    4
    mix, 1 szt.
  • Kanapeczki koktajlowe
    4
    mix, 1 szt.
  • Jajeczka faszerowane
    3,50
    mix, 1 szt.
  • Galaretki drobiowe / łososiowe z cytrynką
    10
    1 szt.
  • Wrapy z łososiem, rukolą, serkiem
    5
    1 szt.
  • Wrapy kurczakiem rukolą, serkiem
    5
    1 szt.
  • Koreczek ze śliwki
    3,50
    w sosie słodko-kwaśnym zapiekany w boczku, 1 szt.
  • Tatar z łososia lub śledzia
    6
    1 szt.
  • Deska śródziemnomorska
    49
    patera włoskich serów i wędlin, 200g
  • Pomidorek faszerowany musem wiosennym lub pieczony z mięsem i ryżem
    6
    1 szt.
  • Grzanka z łososiem
    4
    1 szt.
  • Grzanka tzatzyki
    4
  • Grzanka ze szpinakiem
    4
    1 szt.
  • Grzanka bruschette
    4
    1 szt.
  • Łódeczka z melona zwijana w szynkę parmeńską z bazylią
    8
    1 szt.
  • Roladka z szynki
    6
    faszerowana serkiem wiosennym z papryką, chrzanem, ogórkiem i kukurydzą, 1 szt.
  • Roladka z bakłażana
    6
    faszerowana fetą, pietruszką i papryką, 1 szt.
  • Roladka drobiowa
    6
    ze szpinakiem lub żurawiną lub z łososia, 1 szt.
  • Szaszłyki mięsne, owocowe, wegetariańskie
    6
    1 szt.
  • Placki pszenne z farszami:
    5
    szpinakowy, mięsny, z groszku zielonego, 1 szt.
  • Mini torciki francuskie
    5
    z łososiem i cukinią lub mięsem z indyka z suszonymi pomidorami i orzechami, 1 szt.

Sałatki

  • mała patera - 33x23 cm, duża patera - 44x29 cm
    2,50
  • Sycylijska
    59/90
    szpinak, rukola, burak czerwony, orzechy włoskie,feta, jajko, czerwona cebula, oliwki,chilli, winegret na bazie miodu i gorczycy, oliwa, balsamico
  • Cypryjska
    59/90
    kurczak, sałata lodowa, pomidory, chilli, czerwona cebula, grzanki pszenne, czosnek, oliwa, parmezan
  • Caprese
    59/90
    pomidory, mozzarella, bazylia, oliwa, cytryna
  • Rodos
    59/90
    podana w miseczce z ciasta, szynka drobiowa, ser pleśniowy, kapusta pekińska, ogórek konserwowy, papryka świeża, śmietana
  • Capri
    59/90
    sałata, pomidorki, ser brie, papryka grillowana, sos z gorczyca i oliwa, słodko-kwaśny
  • Francuska
    59/90
    rukola, grillowany kurczak, pesto bazyliowe, ser dojrzewający, słonecznik
  • Marokańska
    59/90
    liście szpinaku, pesto bazyliowe, krewetki, chilli, suszone pomidory, kapary
  • Hiszpańska
    59/90
    sałata lodowa, wątróbka, cebulka, jabłka, feta, owoce sezonowe, sos balsamico
  • Tunezyjska
    59/90
    kurczak, sezam, sałata lodowa, rukola, szpinak, camembert, owoce sezonowe, goja, chilli, sos balsamiczny, winegret na bazie miodu i gorczycy, paseczki z macy pszennej
  • Grecka
    59/90
    sałata, pomidor, ogórek świeży, papryka, feta, cebula, oliwa
  • Cesarska
    59/90
    sałata, grzanki, kurczak grillowany, czosnek, oliwa, parmezan
  • Carpaccio di Bresaola
    59/90
    plastry suszonej wołowiny, rukola, karczochy, kapary, oliwa truflowa, ser grana padano, pieczywo

Tarty wytrawne

  • Szpinakowa z oliwkami, pomidorami i serem feta
    70
  • Porowa z kurczakiem, śmietaną i kaparami
    70
  • Łososiowa z cukinią, suszonymi pomidorami, koperkiem i oliwkami
    70
  • Z boczkiem, cebulą, papryką czerwoną, karczochami, kaparami, pomidorami, chili i skrobią ziemniaczaną
    70

Tarty na słodko

  • Zapytaj o tartę sezonową
    (ciasto kruche: mąka, jajka, proszek do pieczenia, cukier, śmietana)
  • Tarta malinowa
    70
  • Tarta śliwkowo - orzechowa
    70
  • Tiramisu z wiśniami
    120
Pobierz menu catering
 
Oferta

okolicznościowa

Propozycja menu:
Zupa (do wyboru jedna pozycja)
Danie główne (do wyboru jedna pozycja)
Deser (do wyboru jedna pozycja)
Zimne zakąski (4 sztuki/os do wyboru plus 150g sałatki /os do wyboru)
Owoce
Napoje zimne i gorące (nielimitowane)
Cena: 160 zł od osoby

 

Zupy

  • Krem pomidorowy
  • Krem z buraka
  • Zupa Neapolitańska
    kulki drobiowe,imbir,migdały,pietruszka

Dania główne

  • Roladki drobiowe
    suszone pomidory, szpinak
  • Kofty wołowe
    dip paprykowy, jogurtowo-czosnkowy
  • Pieczony karczek
    sos z grzybów leśnych
  • Żeberka wieprzowe
    sos miodowy, chili

Dodatki do dań głównych

  • Ziemniaczki z wody z koperkiem
  • Włoskie kluseczki gniocchi
  • Opiekane ziemniaczki w mundurkach
  • Kuskus z warzywami

Sałatki do dań głównych

  • Buraczki / karczochy / czerwona cebula / jabłko / oliwa
  • Rukola /pomidor / czerwona cebula / cukinia / vinegret
  • Fasolka szparagowa / oliwki / czerwona cebula / oliwa
  • Pikle – korniszony /oliwki / cebula biała

Desery

  • Tarta śliwkowo-orzechowa
  • Tarta malinowa
  • Tarta kokosowa
  • Tarta wiśniowa
  • Tiramisu mango-marakuja

Zimne zakąski

  • Babeczki wytrawne
  • Koreczki koktajlowe
  • Sery i wędliny włoskie 40g/os
  • Wrapy z kurczak/łosoś/vege
  • Jajeczka faszerowane
  • Śliwka zawijana w boczku
  • Galaretki /drobiowe/łosoś
  • Łódeczka z melona /szynka parmeńska/
  • Roladka z bakłażana
  • Roladka drobiowa
  • Mini torcik francuski
  • Roladka z szynki
  • Pierożki pieczone /szynka/pieczarka/szpin