Wędliny
- PORCHETTA 100g 13,90złOrginalna włoska pieczeń wieprzowa
- SALAMI NAPOLI PIKANTNE 100g 9,00złprodukowane wyłącznie z mięsa wieprzowego, do kiełbasy dodawane jest chili, które odpowiada za jej ostrość oraz barwę. Świetnie pasuje do pizzy, czerwonych win lub po prostu jako przekąska
- SALAMI PIKANTNE SPIANATA 100g 11,00złdojrzewające salami z mięsa wieprzowego, będące mieszanką mięsa z dodatkiem boczku, soli, pieprzu i papryki. Charakterystyczny kolor uzyskuje się dzięki dodaniu papryczki peperoncino. Pochodzi z Kalambri
- COPPA 100g 12,60złskłada się z części mięśniowej karkówki bardzo starannie przyciętej. Obszar produkcji jest identyfikowany jako całe terytorium administracyjne Parma. Jest to wędlina solona na sucho, ta technika jest jedną z najlepszych gdyż nadaje najlepsze właściwości organoleptyczne. Produkt jest umieszczany w naturalnym bydlęcym jelicie
- PANCETTA 100g 10,90złrolada z boczku, przygotowywana z włoskiej tuszy wieprzowej. Mięso po natarciu solą morską i ziołami odpoczywa przez 13/15 dni a następnie po usunięciu soli jest zwijane w roladę, suszone i sezonowane przez 60 dni. W ten sposób otrzymuje się delikatne i miękkie mięso
- SALAMI NAPOLI 100g 9,80złdo produkcji tej kiełbasy wykorzystuje się wyłącznie mięso z łopatki, szynki, karkówki i części lędźwiowej wieprza. Jest produkowana w ten sam tradycyjny sposób od wielu lat co pozwala jej zachować swą autentyczność . Kiełbasę tą produkuje się w całej Kampanii
- BRESAOLA 100g 19,00złjest to rodzaj wołowej wędliny, jest ona wielkim przysmakiem Valtelliny największej alpejskiej wioski. Dojrzewa ona w towarzystwie wielu przypraw na wolnym powietrzu przez kilka miesięcy
- SALSICCIA 100g 8,00złto typowa włoska surowa kiełbasa o szerokim zastosowaniu, produkowana głównie z mięsa wieprzowego nadaje potrawom swoistego smaku
- SZYNKA PARMEŃSKA 100g 16,00złto rodzaj surowej, podsuszanej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych z kością tradycyjnymi metodami w specyficznym klimacie na terenie prowincji Parma
- MORTADELA Z PISTACJAMI 100g 9,00złrodzaj włoskiej kiełbasy typowej dla Lombardii i Bolonii. Wytwarza się ją z wieprzowiny: słoniny i zmielonego mięsa. Może być doprawiana np. pistacjami. Zalicza się do wędlin gotowanych. Jest to prawdopodobnie pierwsza kiełbasa powstała we Włoszech (XIV w.).
Sery
- PARMIGIANO REGGIANO 100g 16,40złjest to ser twardy wytwarzany z krowiego mleka. Jego miąższ jest sprężysty i elastyczny. Jest to prestiżowy ser uznawany na całym świecie ze względu na jakość i smak
- GRANA PADANO 100g 12,90złznany jest jako parmezan, produkowany jest z mleka krowiego. Jest twardym serem niepasteryzowanym, wytwarzanym w tradycyjny sposób
- SERY PECORINO 100ggama krótko dojrzewających serów produkowanych z pasteryzowanego mleka owczego. Ser ten występuje w kilku wariantach smakowych takich jak np.:
- - z rukolą 15,90zł
- - z orzechami włoskimi 12,60zł
- - z truflami 14,80zł
- - z ostrą papryczką 11,90zł