Italian market

//cafebazylia.com.pl/wp-content/uploads/2019/07/top_left.jpg
//cafebazylia.com.pl/wp-content/uploads/2019/07/top_right.jpg

Serdecznie zapraszamy do zrobienia zakupów w naszej restauracji. W ofercie posiadamy oryginalne włoskie wędliny takie jak: braseola, prosciutto crudo, spianata piccante, salami napoli, pancetta, mortadela z pistacjami i inne. Wśród serów znajdziecie między innymi różne rodzaje pecorino, grana padano, parmezan. Oferujemy również oliwy, octy balsamiczne, przetwory, mąki, makarony kawy, wina i słodkości. Na życzenie Klienta kroimy i pakujemy próżniowo wędliny i sery. Przyjmujemy zamówienia na realizację koszów okolicznościowych .

Życzymy udanych zakupów i smacznego.

Wędliny

  • SALAMI NAPOLI PIKANTNE 100g
    produkowane wyłącznie z mięsa wieprzowego, do kiełbasy dodawane jest chili, które odpowiada za jej ostrość oraz barwę. Świetnie pasuje do pizzy, czerwonych win lub po prostu jako przekąska
  • SALAMI PIKANTNE SPIANATA 100g
    9,30
    dojrzewające salami z mięsa wieprzowego, będące mieszanką mięsa z dodatkiem boczku, soli, pieprzu i papryki. Charakterystyczny kolor uzyskuje się dzięki dodaniu papryczki peperoncino. Pochodzi z Kalambri
  • COPPA 100g
    składa się z części mięśniowej karkówki bardzo starannie przyciętej. Obszar produkcji jest identyfikowany jako całe terytorium administracyjne Parma. Jest to wędlina solona na sucho, ta technika jest jedną z najlepszych gdyż nadaje najlepsze właściwości organoleptyczne. Produkt jest umieszczany w naturalnym bydlęcym jelicie
  • PANCETTA 100g
    8,70
    rolada z boczku, przygotowywana z włoskiej tuszy wieprzowej. Mięso po natarciu solą morską i ziołami odpoczywa przez 13/15 dni a następnie po usunięciu soli jest zwijane w roladę, suszone i sezonowane przez 60 dni. W ten sposób otrzymuje się delikatne i miękkie mięso
  • SALAMI NAPOLI 100g
    7,80
    do produkcji tej kiełbasy wykorzystuje się wyłącznie mięso z łopatki, szynki, karkówki i części lędźwiowej wieprza. Jest produkowana w ten sam tradycyjny sposób od wielu lat co pozwala jej zachować swą autentyczność . Kiełbasę tą produkuje się w całej Kampanii
  • BRESAOLA 100g
    17,60
    jest to rodzaj wołowej wędliny, jest ona wielkim przysmakiem Valtelliny największej alpejskiej wioski. Dojrzewa ona w towarzystwie wielu przypraw na wolnym powietrzu przez kilka miesięcy
  • SALSICCIA 100g
    to typowa włoska surowa kiełbasa o szerokim zastosowaniu, produkowana głównie z mięsa wieprzowego nadaje potrawom swoistego smaku
  • SZYNKA PARMEŃSKA 100g
    14,70
    to rodzaj surowej, podsuszanej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych z kością tradycyjnymi metodami w specyficznym klimacie na terenie prowincji Parma
  • MORTADELA Z PISTACJAMI 100g
    4,70
    rodzaj włoskiej kiełbasy typowej dla Lombardii i Bolonii. Wytwarza się ją z wieprzowiny: słoniny i zmielonego mięsa. Może być doprawiana np. pistacjami. Zalicza się do wędlin gotowanych. Jest to prawdopodobnie pierwsza kiełbasa powstała we Włoszech (XIV w.).

Sery

  • PARMIGIANO REGGIANO 100g
    12,00
    jest to ser twardy wytwarzany z krowiego mleka. Jego miąższ jest sprężysty i elastyczny. Jest to prestiżowy ser uznawany na całym świecie ze względu na jakość i smak
  • GRANA PADANO 100g
    9,40
    znany jest jako parmezan, produkowany jest z mleka krowiego. Jest twardym serem niepasteryzowanym, wytwarzanym w tradycyjny sposób
  • SERY PECORINO 100g
    gama krótko dojrzewających serów produkowanych z pasteryzowanego mleka owczego. Ser ten występuje w kilku wariantach smakowych takich jak np.:
  • - z rukolą
    6,80
  • - z orzechami włoskimi
    9,00
  • - z truflami
  • - z ostrą papryczką
    7,20
//cafebazylia.com.pl/wp-content/uploads/2019/07/italianmarket.jpg